Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

Welkom op onze pagina over Kosten spuitwerk

Gemiddelde kosten voor spuitwerk per m² met muurverf

Spuitwerk met muurverf is een populaire methode om muren snel en efficiënt van een strakke en egale afwerking te voorzien. De spuitwerk kosten met muurverf zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van de te spuiten muur, de kwaliteit van de verf die wordt gebruikt, en de moeilijkheidsgraad van het project.

Over het algemeen liggen de gemiddelde kosten per m2 voor spuitwerk met muurverf tussen de €10 en €15. Dit is echter een indicatie en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project. Zo kan een moeilijk bereikbare muur of een complexe ondergrond de kosten bijvoorbeeld verhogen.

Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende spuitwerkbedrijven, zodat u een goed beeld krijgt van de gemiddelde kosten van spuitwerk om uw project te kunnen vergelijken. Daarnaast kan het verstandig zijn om te kiezen voor een spuitwerkbedrijf dat gebruik maakt van hoogwaardige verfproducten van gerenommeerde merken. Dit kan weliswaar de kosten verhogen, maar zorgt wel voor een duurzame en kwalitatieve afwerking.

Schrobklasse 1Schrobklasse 2Schrobklasse 32 componenten coatingsBrandwerende coatings
Prijs per m²€10 tot €15€8 tot €13€7 tot €10€12 tot €17€15 tot €22

Prijzen voor spuitwerk op plafonds

Spuitwerk op plafonds is over het algemeen duurder dan spuitwerk op muren, omdat plafonds vaak lastiger te bereiken zijn en er speciale apparatuur nodig is. De gemiddelde kosten voor spuitwerk op plafonds liggen tussen de €20 en €30 per m2, inclusief materiaal en arbeidskosten.

Net als bij spuitwerk op muren zijn de werkelijke kosten afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het te spuiten plafond, de moeilijkheidsgraad van het project en de bereikbaarheid van het plafond. Een spuitwerkbedrijf kan bijvoorbeeld extra kosten in rekening brengen als er steigers of hoogwerkers nodig zijn om het plafond te bereiken.

Om kosten te besparen, kunt u overwegen om het spuitwerk op het plafond te combineren met het spuitwerk op de muren. Dit kan tot lagere kosten leiden, omdat het spuitwerkbedrijf dan efficiënter kan werken en minder reistijd heeft tussen verschillende projecten.

professionele-spuitwerk
professionele spuitwerk

Besparingstips voor spuitwerk

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van spuitwerk. Een van de meest effectieve manieren is om offertes te vergelijken van verschillende spuitwerkbedrijven. Op die manier krijgt u een goed beeld van de marktprijzen en kunt u een bedrijf kiezen dat bij uw budget past.

Andere besparingstips zijn bijvoorbeeld het kiezen van een eenvoudigere afwerking en het laten uitvoeren van het werk buiten het hoogseizoen. Een eenvoudigere afwerking kan bijvoorbeeld bestaan uit het spuiten van slechts één kleur, in plaats van meerdere kleuren, of het gebruik van goedkopere verfproducten.

Daarnaast kan het ook lonen om zelf voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zoals het afplakken van de te spuiten oppervlakken en het verplaatsen van meubels en andere objecten. Hierdoor kan de spuiter direct aan de slag en bespaart u op de arbeidskosten.

Kleurtoeslag bij spuitwerk

Bij spuitwerk kan er sprake zijn van een kleurtoeslag, wat betekent dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor het spuiten van muren in een afwijkende kleur. Dit heeft te maken met het extra afplakwerk dat nodig is om ervoor te zorgen dat de verschillende kleuren niet in elkaar overlopen en er een strakke afwerking ontstaat.

De hoogte van de kleurtoeslag is afhankelijk van de omvang van het project en het aantal muren dat in een afwijkende kleur moet worden gespoten. Ook de moeilijkheidsgraad van het project speelt een rol bij het bepalen van de kosten. Het is daarom verstandig om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken met het spuitwerkbedrijf, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Kleurtoeslag is een term die wordt gebruikt in de schildersbranche en houdt in dat er extra kosten worden berekend voor het aanbrengen van verf in een specifieke kleur. Sommige kleuren zijn namelijk moeilijker te mengen dan andere kleuren en vereisen daardoor meer inspanning en grondstoffen van de schilder. Dit kan leiden tot hogere materiaal- en arbeidskosten en daarmee een hogere prijs voor de klant. Bij het aanvragen van een offerte voor schilderwerk is het daarom belangrijk om te informeren naar eventuele kleurtoeslagen voor de gewenste kleuren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies wat de kosten zijn voor uw schilderproject. Ook kan het soms lonen om te kiezen voor kleuren die minder complex zijn om te mengen, aangezien deze minder vaak leiden tot extra kosten.

Waarom kiezen voor spuitwerk in plaats van traditioneel schilderwerk?

Spuitwerk heeft ten opzichte van traditioneel schilderwerk verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen is dat het aanbrengen van verf met een spuitmachine veel sneller gaat dan met de hand. Dit kan flink besparen op arbeidskosten. Daarnaast zorgt spuitwerk voor een gelijkmatige verdeling van de verf, waardoor het resultaat veel strakker en egaler is dan bij traditioneel schilderwerk.

Een ander voordeel is dat spuitwerk geschikt is voor grote oppervlakken en complexe ondergronden. Bij traditioneel schilderwerk kan het aanbrengen van verf op deze oppervlakken en ondergronden tijdrovend en lastig zijn, terwijl spuitwerk dit probleem niet heeft. Bovendien kan spuitwerk worden toegepast op verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof.

Tot slot is spuitwerk ook nog eens duurzamer dan traditioneel schilderwerk. Doordat de verf gelijkmatiger wordt verdeeld, gaat deze langer mee en hoeft er minder vaak geschilderd te worden. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor een beter milieu.

Hoe de prijs van spuitwerk wordt bepaald

De prijs van spuitwerk wordt bepaald op basis van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte die moet worden gespoten, de moeilijkheidsgraad van het project, de bereikbaarheid van het te spuiten oppervlak en de kwaliteit van de verf die wordt gebruikt. Ook de ervaring en kwalificaties van het spuitwerkbedrijf spelen een rol bij het bepalen van de prijs.

Over het algemeen zijn de kosten voor spuitwerk hoger dan die van traditioneel schilderwerk, maar deze extra kosten worden gecompenseerd door de vele voordelen van spuitwerk. Zo gaat het aanbrengen van verf met een spuitmachine veel sneller dan met de hand, waardoor u flink kunt besparen op arbeidskosten. Daarnaast zorgt spuitwerk voor een gelijkmatige verdeling van de verf, waardoor het resultaat veel strakker en egaler is dan bij traditioneel schilderwerk.

Bij het bepalen van de prijs is het ook belangrijk om rekening te houden met de eventuele extra kosten voor het afplakken van meubels en vloeren, en voor het opruimen en afvoeren van afvalmateriaal. Door deze kosten mee te nemen in uw begroting, voorkomt u onaangename verrassingen achteraf.

TermUitleg
Schrobklasse 1Een verf of coating die is geclassificeerd als schrobklasse 1 is zeer goed bestand tegen het reinigen met water en zeep. Deze klasse wordt vaak gebruikt in ruimtes die regelmatig worden schoongemaakt, zoals keukens, badkamers en ziekenhuizen.
Schrobklasse 2Een verf of coating die is geclassificeerd als schrobklasse 2 is minder goed bestand tegen het reinigen met water en zeep dan schrobklasse 1, maar biedt nog steeds een goede duurzaamheid en is geschikt voor de meeste toepassingen binnenshuis.
Schrobklasse 3Een verf of coating die is geclassificeerd als schrobklasse 3 is het minst goed bestand tegen het reinigen met water en zeep. Deze klasse wordt vaak gebruikt in ruimtes waar minder vaak wordt schoongemaakt, zoals slaapkamers en woonkamers.
2 componenten coatingsEen 2 componenten coating is een verf of coating die bestaat uit twee aparte componenten die vlak voor het aanbrengen worden gemengd. Dit type coating biedt een hoge duurzaamheid, slijtvastheid en chemische bestendigheid, en wordt vaak gebruikt voor toepassingen die een hoge belasting of blootstelling aan chemicaliën vereisen.
Brandwerende coatingsEen brandwerende coating is een verf of coating die is ontworpen om brandvertraging te bieden voor het oppervlak waarop het wordt aangebracht. Deze coatings zijn samengesteld uit materialen die bij verhitting uitzetten en isoleren, waardoor de verspreiding van vuur wordt vertraagd of gestopt.

Factoren die de kosten van spuitwerk beïnvloeden

Bij het bepalen van de kosten van spuitwerk zijn verschillende factoren van invloed. Zo spelen onder andere de oppervlakte die moet worden gespoten, de moeilijkheidsgraad van het project, de bereikbaarheid van het te spuiten oppervlak, en de kwaliteit van de verf die wordt gebruikt een rol. Ook kan de locatie van het project van invloed zijn op de kosten.

De oppervlakte van het te spuiten object is doorgaans de belangrijkste factor in het bepalen van de kosten. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast kunnen moeilijk te bereiken oppervlakken, zoals hoeken en randen, de kosten verhogen doordat er meer tijd en moeite in gestoken moet worden.

De moeilijkheidsgraad van het project kan ook van invloed zijn op de kosten. Een project dat veel voorbereiding vereist, zoals het repareren van beschadigde oppervlakken of het afplakken van delen van het te spuiten object, kan duurder zijn dan een project dat minder voorbereiding vereist.

Tot slot is ook de kwaliteit van de verf die wordt gebruikt van invloed op de kosten. Hoogwaardige verfproducten van gerenommeerde merken zijn doorgaans duurder dan minder hoogwaardige producten. Het is echter aan te raden om te kiezen voor verf van goede kwaliteit, omdat dit zorgt voor een duurzame en kwalitatieve afwerking.

latex spuitwerk muren

Verschillende termen voor spuitwerk met latex en sauzen met muurverf

  • Spuitwerk met latex: Bij spuitwerk met latex wordt de verf met behulp van een spuitmachine op de muur gespoten. Dit zorgt voor een strakke, egale afwerking.
  • Rollen met latex: Bij rollen met latex wordt de verf met een roller op de muur aangebracht. Dit is een veelgebruikte methode voor het schilderen van muren en plafonds.
  • Sauswerk met muurverf: Bij sauswerk met muurverf wordt de verf met een kwast of roller op de muur aangebracht. Dit wordt vaak gebruikt voor het overschilderen van bestaande verflagen.
  • Spuiten van lakverf: Bij het spuiten van lakverf wordt de verf met behulp van een spuitmachine op bijvoorbeeld kozijnen, deuren of meubels aangebracht. Dit zorgt voor een egale, strakke afwerking.

Ontvang nu een vrijblijvende offerte voor spuitwerk

Benieuwd naar wat de kosten zijn voor spuitwerk in jouw specifieke situatie? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan bij ons ervaren spuitwerkbedrijf. Onze vakmensen staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en een heldere offerte op maat. Profiteer van onze scherpe prijzen en hoogwaardige kwaliteit. Neem vandaag nog contact op en laat ons jouw project tot in de puntjes verzorgen.

Lees hieronder onze blog artikelen om meer te weten te komen over spuitwerk

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.