Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

Gestucte muren: hoe onderhoud je ze?

Gestucte muren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze kunnen ook nog eens erg duurzaam zijn. Echter, om hun schoonheid en levensduur te behouden, is het belangrijk om de gestucte muren op de juiste manier te onderhouden. In dit artikel leggen we uit hoe je je gestucte muren het beste kunt onderhouden en beschadigingen kunt voorkomen.

Regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om de muren regelmatig schoon te maken om beschadigingen te voorkomen. Vuil en stof kunnen zich namelijk ophopen en uiteindelijk leiden tot afbladderend stucwerk. Het is aan te raden om de muren minstens eens per jaar grondig schoon te maken. Dit kan met een zachte borstel, een stofzuiger met zachte borstelmond of een vochtige doek.

Voorkom vochtproblemen

Gestucte muren kunnen gevoelig zijn voor vochtproblemen. Dit kan leiden tot afbladderend stucwerk of zelfs schimmelvorming. Het is daarom belangrijk om vochtproblemen te voorkomen door de muren goed te ventileren en te voorkomen dat vochtige lucht zich ophoopt in de ruimte.

Bescherm tegen stoten

Muurpleisters kunnen ook beschadigd raken door stoten. Het is daarom aan te raden om meubels of andere objecten zo ver mogelijk van de muren te plaatsen. Daarnaast kan het plaatsen van een plint bescherming bieden tegen stoten.

Repareer beschadigingen direct

Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan aan de gestucte muur, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren. Kleine beschadigingen kunnen vaak gemakkelijk zelf worden gerepareerd met een vulmiddel, terwijl grotere beschadigingen het beste door een professional kunnen worden gerepareerd.

Houd rekening met de afwerking

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de afwerking van de muren. Sommige afwerkingen zijn gevoeliger voor beschadigingen dan andere. Zo zijn gladde muren gevoeliger voor krassen dan muren met structuur. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van meubels of andere objecten tegen de muur.

Het onderhouden van pleisterwerk is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan. Door de bovenstaande tips in acht te nemen, kun je de levensduur van je gestucte muren verlengen en beschadigingen voorkomen. En mocht er toch schade ontstaan, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere beschadiging te voorkomen.

Leave a Reply

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.