5 Redenen waarom u beter geen goedkope stukadoor kunt inhuren

Een goedkope stukadoor, veel mensen weten dat het laten stucen van een huis of pand vaak een dure klus is. Veel mensen kiezen daarom de optie om een goedkope stukadoor te laten komen wat in de meeste gevallen niet goed uitpakt. Op deze pagina geven wij u 5 redenen waarom u in overweging kunt nemen of u wel een ‘te’ goedkope stukadoor wilt aannemen.

1. Het afrafellen van stucwerken

Stucwerk klussen worden vaak op basis van een meterprijs afgesproken met de klant. Hierdoor wordt er in sommige gevallen gedacht “Hoe sneller het er op zit, des te eerder verdienen wij geld”. Uiteraard zit er hier een kern van waarheid in want stukadoors zijn meestal zeer hard werkende mensen. Bij ons staat onze kwaliteit over kwantiteit en wij nemen ons werk serieus.

2. Geen strak resultaat stucwerk

Naast dat het door sommige stukadoors snel en slordig wordt afgeleverd, is het vaak ook zo dat er zeer makkelijk wordt gedacht over de afwerking. Wanneer de muur te hoog is wordt er soms geen gebruik gemaakt van een bankje of iets dergelijks om de bovenkant van de wanden naadloos dicht te smeren.

slecht stucwerk laat los

3. Verkeerde of goedkope voorbehandeling van de wanden en plafonds

Goed stucwerk begint met een goede voorbehandeling van de muren of plafonds. Wat betreft de voorbehandeling is het belangrijk dus om een toepassend voorstrijk middel te gebruiken. Bevatten de wanden veel gaten, wordt er over gipsplaten gestuct of bijvoorbeeld een muur van stenen met veel gaten en groeven.

Wanneer het verkeerde voorbehandelingsmiddel gebruikt wordt op de muren kan het stucwerk na loop van tijd van de muur af vallen en dan ontstaat er een groot probleem. Wanneer een stukadoor geen kennis heeft van zijn of haar vakgebied kan het dus voorkomen dat de verkeerde voorstrijk middellen gebruikt worden met rampzalige gevolgen van dien.

scheuren

4. Scheuren en gaten in de wanden na het stucen

Wanneer een stukadoor nauwelijks ervaring heeft in zijn of haar vakgebied kunnen er snel na het stucen scheuren en gaten in de wanden of plafonds komen. In de meeste gevallen komt dit door te snel werken en ook het afwerken van het stucwerk is een kunst. Wanneer er niet wordt gewerkt volgens de werkwijze van een echte stukadoor is het dus vrijwel onmogelijk om kaarsrechte wanden te krijgen zonder enige vorm van zichtbare ongelijkheden.

slecht waterpas stucwerk

5. Glad en waterpas stukadoors werk

Een kunst die niet alle stukadoors bevatten is om een voelbare gladde wand af te leveren. Wanneer u van onder naar boven met u hand over de wanden glijd moet deze in sommige gevallen perfect glad zijn. Bij ons stucwerk hoeft u zich nooit zorgen te maken over ongelijkheden in de wanden wij werken deze altijd netjes af met topfinish (een zeer fijn gips afwerkings middel).

Naast de gladheid is ook waterpas stucwerk belangerijk. Veel oude huizen of gebouwen die meer dan 100 jaar oud zijn gaan na loop van tijd scheef staan, neem hier als voorbeeld de grachtenpanden in Amsterdam. In deze gevallen is het dus wel zo handig dat wanneer u aan de binnenkant van uw huis of pand staat dat de wanden wel waterpas gesmeerd worden.

Tot slot: een schone omgeving

Het is bekend dat veel stukadoors er een bende van maken tijdens en na het stucadoren en vervolgens het zo laten liggen. Naast dat smeren ze ook vaak de stopcontacten vol met gips en houden ze geen rekening met de andere werklieden die na hun aan het werk komen. Wij zorgen ervoor dat wij altijd een nette en schone omgeving achterlaten voor onze klanten en komen onze duidelijk afspraken altijd na!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ontvang een gratis offerte

Klaar om jouw visie tot leven te brengen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte en laten we aan de slag gaan!

Maak je ruimte klaar voor een nieuwe start!

Van gedurfde kleuren tot unieke afwerkingen, wij kunnen je helpen de look te bereiken die jij wilt. Contacteer ons voor jouw project.

 
Wat denk je over Stucologie ? Zeg op Cylex uw mening!