Muren schilderen: een klus die veel mensen liever uitbesteden

Een nieuwe laag verf aanbrengen op de muren van je huis kan een grote verbetering zijn voor de uitstraling van je interieur. Maar het schilderen van muren is ook een klus die veel tijd en inspanning vergt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om deze klus uit te besteden aan een professional. In dit artikel bespreken we de voordelen van het laten schilderen van je muren.

Voordelen van het laten schilderen van muren door een professional

Hogere kwaliteit: Professionele schilders beschikken over de juiste kennis en ervaring om de muren van je huis op een hoogwaardige manier te schilderen. Ze weten precies welke verf en materialen ze moeten gebruiken en hoe ze deze moeten aanbrengen voor het beste resultaat.

Snellere afwerking: Doordat professionele schilders bekend zijn met de ins en outs van het schilderen van muren, kunnen ze de klus sneller voltooien dan wanneer je het zelf zou doen. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je snel weer van je opgefriste interieur kunt genieten.

Minder stress: Het schilderen van muren is een arbeidsintensieve klus. Het vergt veel tijd, inspanning en geduld. Door de klus uit te besteden, kun je deze stress uit handen geven en hoeft je je alleen nog maar te concentreren op het uitzoeken van de juiste kleur en het kiezen van een professionele schilder.

Minder schade: Professionele schilders beschikken over de juiste gereedschappen en materialen om de klus op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Hierdoor is de kans op schade aan je muren of andere objecten in huis veel kleiner dan wanneer je de klus zelf zou uitvoeren.

Kosten van het laten schilderen van muren

De kosten van het laten schilderen van muren hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het aantal lagen verf dat aangebracht moet worden en de ervaring en reputatie van de schilder. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €35 en €60 per uur. Het is verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen bij verschillende schilders om een beeld te krijgen van de kosten en de kwaliteit van de verschill

Een schilderklus houdt vaak meer in dan alleen schilderen, tenzij het alleen maar de bedoeling is dat jouw witte plafond opnieuw wordt gewit. Het te schilderen oppervlak wordt in de meeste gevallen eerst ontvet en schoongemaakt alvorens men aan de opdracht kan beginnen, en ook wordt bij sommige materialen alles opgeschuurd, bijvoorbeeld wanneer je een houten trap wilt laten schilderen.

Sauswerk binnen houdt in het witten of op kleur brengen van wanden en plafonds. Sauzen is dé manier om de strakke uitstraling van glad pleisterwerk te accentueren.

De saus-werkzaamheden worden op vakkundige wijze handmatig met een roller of machinaal uitgevoerd in de door jou gewenste kleur.

Wanneer het sauswerk goed wordt uitgevoerd, worden de gepleisterde muren of plafonds eerst geïmpregneerd en daarna minimaal twee keer gesaust.

Muren schilderen of sauzen met de verfspuit

Als het gaat om sausen, kies je dan voor de verfspuit (machinaal sausen) of ga je voor het handmatige werk? Wat je vooral in overweging moet nemen is de grootte van de oppervlakken die je gesaust wilt hebben. Wanneer het gaat om een groter oppervlak, dan is het raadzaam om te kiezen voor spuiten. Het voordeel van machinaal sauzen is dat het sneller gaat, waardoor de kosten per vierkante meter wat lager liggen. Verder is spuitwerk ideaal voor plafonds, aangezien het een stuk makkelijker is in tegenstelling tot het handmatig sauzen van een plafond.

Sausen met behulp van een verfspuit geeft een volledig glad en streeploos resultaat, in tegenstelling tot sauswerk met de kwast of met structuurverf. Vergeet niet dat naast het te sauzen oppervlak ook smaak een rol speelt bij de keuze voor handmatig of machinaal sausen. Is een perfect gladde afwerking een must, of ben je juist van mening dat de kleine oneffenheden die ontstaan als gevolg van handmatig werk juist een mooie uitstraling opleveren?

Airless sauzen en spuiten

Wanneer je een wand of plafond wilt sauzen, moet deze goed strak zijn, anders is het onmogelijk om een mooi resultaat te krijgen. Goed stucwerk is natuurlijk een goede manier om een ondergrond sausklaar te maken, maar airless sauzen zorgt ervoor dat een ondergrond strak blijft nadat hij gesaust is. Wanneer je dit met de hand – dus met een roller – gaat doen, blijft de aanzet van de roller zichtbaar op het plafond of de muur. Machinaal sauzen zorgt dus voor een strak afgewerkte wand. De opties aan kleuren zijn eindeloos, en machinaal airless latex spuiten[1]  verloopt snel en netjes. Airless sauzen is dus een prima optie wanneer je binnen een korte tijd de klus geklaard wilt hebben.

 

Voordelen uitbesteden muur schilderen

Wil je een muur schilderen in een bepaalde kleur? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf met de verfroller aan het werk te gaan. Het is niet per se zo dat muren schilderen moeilijk is, het is meer dat het een tijdrovende klus is. Zeker wanneer er meerdere muren geverfd moeten worden. In dat geval is een schilder inhuren of een stukadoor inschakelen raadzaam. Het inschakelen van vakmensen levert je de volgende voordelen op:

Stucologie verzorgt het sauswerk in onder andere[2]  de regio’s Edam-Volendam, Lelystad, Purmerend, Almere, Swifterbant en Dronten, voor zowel particulieren en bedrijven. Een goed resultaat is onze hoogste prioriteit. Daarom denken wij graag met je mee. Neem gerust contact met ons op!