Badkamer schilderen & stucen

Beste verf voor badkamers:

Badkamers hebben te maken met vochtigheid en temperatuurwisselingen, waardoor niet alle soorten verf geschikt zijn. Acrylverf op waterbasis is een goede optie omdat deze minder snel afbladdert en beter bestand is tegen schimmel dan olieverf. Zorg er ook voor dat de verf vochtwerend is en een schimmelbestendige coating heeft. Overweeg ook een satijnglans- of zijdeglansafwerking, omdat deze beter bestand zijn tegen water dan matte afwerkingen.

 1. Waterbestendige verf:
  • Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van verf voor badkamers is waterbestendigheid. Verf die niet goed bestand is tegen water en vocht kan afbladderen, schilferen of schimmelen, waardoor je badkamer er niet alleen slecht uitziet, maar ook beschadigd raakt. Je kunt verschillende soorten waterbestendige verf vinden, waaronder acrylverf en epoxyverf.
 2. Schimmelbestendige verf:
  • Badkamers zijn vaak vochtige omgevingen, wat betekent dat ze vatbaar zijn voor schimmelgroei. Schimmel is niet alleen onaantrekkelijk, maar kan ook slecht zijn voor de gezondheid. Schimmelbestendige verf is speciaal ontworpen om schimmelgroei te voorkomen en kan een goede keuze zijn voor badkamers.
 3. Glansgraad:
  • De glansgraad van verf verwijst naar de mate waarin deze reflecteert. In badkamers is een verf met een hogere glansgraad vaak beter, omdat deze beter bestand is tegen vocht en gemakkelijker schoon te maken is. Glanzende verf kan echter ook meer onvolkomenheden in het oppervlak accentueren, dus je moet de keuze maken tussen de voordelen van glans en de esthetiek.
 4. Kleurkeuze:
  • Kleur is natuurlijk ook belangrijk bij het kiezen van verf voor badkamers. Het is een goed idee om een kleur te kiezen die past bij de rest van de inrichting van je badkamer en die een rustige en ontspannen sfeer creëert. Lichte kleuren, zoals wit en lichtblauw, kunnen helpen om de ruimte er groter en helderder uit te laten zien, terwijl donkere kleuren, zoals zwart en donkergrijs, een elegantere uitstraling kunnen geven.

Zelf stucen of uitbesteden?

Het zelf stucen van uw badkamer kan aantrekkelijk lijken vanwege de lagere kosten. U bespaart immers de arbeidskosten die gepaard gaan met het inhuren van een professional. Bovendien kan het een leuke doe-het-zelf klus zijn die u de voldoening geeft van het voltooien van uw eigen badkamerrenovatie.

Het zelf stucen van uw badkamer heeft echter ook enkele nadelen. Allereerst vereist het stucen van een badkamer enige ervaring en kennis van de juiste technieken en materialen. Het onjuist toepassen van het stucwerk kan resulteren in scheuren, afbladderende pleister of andere problemen. Dit kan leiden tot extra kosten en reparaties, waardoor de uiteindelijke kosten hoger kunnen uitvallen dan wanneer u het werk aan een professional had uitbesteed.

Een ander nadeel van het zelf stucen van uw badkamer is de tijdsinvestering. Het aanbrengen van stucwerk in een badkamer kan tijdrovend zijn en kan veel tijd en energie in beslag nemen. Als u niet veel tijd heeft of niet over de nodige vaardigheden en kennis beschikt, kan het uitbesteden van het werk aan een professional een betere optie zijn.

Het uitbesteden van uw badkamerstucwerk aan een professional heeft vele voordelen. Een professional heeft de nodige vaardigheden en kennis om het werk snel en efficiënt uit te voeren, wat tijd en moeite bespaart. Bovendien kan een professional u advies geven over het juiste type stucwerk en materiaal dat het beste past bij uw badkamerontwerp en behoeften. Dit kan leiden tot een beter eindresultaat en een langere levensduur van het stucwerk.

In conclusie, het zelf stucen van uw badkamer kan kosteneffectief lijken, maar het kan ook leiden tot extra kosten als het niet correct wordt gedaan. Het uitbesteden van uw badkamerstucwerk aan een professional kan duurder zijn, maar het kan u tijd en moeite besparen en leiden tot een beter eindresultaat.

Het uitbesteden van uw badkamerstucwerk heeft echter wel een hogere kostprijs dan het zelf doen. U betaalt de arbeidskosten en eventuele materiaalkosten aan de professional. Desalniettemin kan het uitbesteden van het werk aan een professional u uiteindelijk geld besparen, omdat u niet hoeft te betalen voor extra reparaties of het opnieuw aanbrengen van het stucwerk als het niet goed is gedaan.

Kleuren voor kleine badkamers:

Als je een kleine badkamer hebt, kies dan lichte kleuren zoals pastelkleuren, crèmekleuren of zachte grijstinten om de ruimte te vergroten en helderder te maken. Vermijd donkere kleuren, die de ruimte kleiner kunnen laten lijken.

 1. Optische illusies:
  • Met de juiste kleurcombinaties kun je een kleine badkamer groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Door de muren bijvoorbeeld licht te verven met badkamerverf, zoals een pasteltint, reflecteert het licht beter en ontstaat er meer diepte in de ruimte.
 2. Lichte kleuren:
  • Het verven van een kleine badkamer met badkamerverf in lichte kleuren, zoals wit of beige, zorgt ervoor dat de ruimte groter en lichter lijkt. Lichte kleuren reflecteren meer licht en openen de ruimte.
 3. Donkere accenten:
  • Om de badkamer meer diepte te geven, kun je donkere accenten toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld door een donkere accentmuur te schilderen met badkamerverf in een diepe kleur, zoals donkerblauw. Het is wel belangrijk om het geheel niet te donker te maken om de illusie van een grotere ruimte te behouden.
 4. Monochroom:
  • Een monochroom kleurenschema is ook een goede optie bij het verven van een kleine badkamer. Kies één kleur en gebruik verschillende tinten van deze kleur op de muren, vloer en accessoires. Dit zorgt voor eenheid en ruimtelijkheid.
 5. Natuurlijke kleuren:
  • Natuurlijke kleuren zoals groen, blauw en bruin kunnen de badkamer een ontspannen en serene sfeer geven. Verven met badkamerverf in deze kleuren kan bijdragen aan een ontspannen spa-achtige uitstraling. Combineer deze kleuren met lichtere tinten om de ruimte niet te donker te maken.

Badkamer: tegels vs stucwerk

Het kiezen van het juiste type afwerking voor uw badkamer kan een uitdagende beslissing zijn. Een van de belangrijkste factoren bij het maken van deze keuze is het kostenaspect. Het is belangrijk om te weten welke optie het meest kosteneffectief is op de lange termijn. Hieronder bespreken we de kosten van stucwerk en tegels voor badkamers, en wat de beste optie is voor uw budget.

Stucwerk in de badkamer kan een kosteneffectieve optie zijn in vergelijking met tegels. De kosten van stucwerk variëren afhankelijk van het type stucwerk dat wordt gebruikt, de omvang van het project en de ervaring van de stukadoor. Over het algemeen zijn de kosten voor het stucen van een badkamerwand of -vloer lager dan de kosten voor het betegelen van dezelfde oppervlakte. Bovendien zijn er minder materialen nodig, wat de totale kosten verder kan verlagen.

Een ander voordeel van stucwerk is dat het gemakkelijker en sneller kan worden aangebracht dan tegels. Dit kan leiden tot lagere arbeidskosten en een kortere projecttijd. Als u de badkamer snel wilt renoveren en binnen een beperkt budget wilt blijven, kan stucwerk een goede keuze zijn.

Tegels kunnen echter ook kosteneffectief zijn op de lange termijn. Tegels gaan over het algemeen langer mee dan stucwerk en zijn beter bestand tegen slijtage en krassen. Hierdoor hoeven tegels minder vaak te worden vervangen, waardoor u op de lange termijn geld kunt besparen.

Tegels zijn ook gemakkelijker schoon te maken dan stucwerk, vooral als het gaat om vlekken en vuil. Dit kan betekenen dat u minder tijd en geld hoeft te besteden aan het schoonmaken van uw badkameroppervlakken.

Het kiezen van het juiste type afwerking voor uw badkamer hangt af van verschillende factoren, waaronder uw budget, persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Als u op zoek bent naar een kosteneffectieve oplossing voor uw badkamer, kan stucwerk een goede keuze zijn. Als u echter op zoek bent naar een duurzamere en gemakkelijker te onderhouden optie, kunnen tegels een betere keuze zijn.

Als u overweegt uw badkamer te stucen, is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen of u het werk zelf gaat doen of het werk uitbesteedt aan een professional. Hieronder bespreken we enkele voor- en nadelen van beide opties om u te helpen bij het maken van de beste keuze.

Schimmel voorkomen na schilderen:

Om schimmel te voorkomen na het schilderen van de badkamer, zorg ervoor dat de muren volledig droog zijn voordat je begint met schilderen. Gebruik ook verf die speciaal is ontworpen voor badkamers en vochtbestendig is. Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is door een ventilator te installeren en deze regelmatig te gebruiken.

Schimmelvorming in de badkamer is een veelvoorkomend probleem. Na het schilderen van de badkamer kunnen er factoren zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van schimmel.

 1. Gebruik van schimmelbestendige verf:
  • Schimmelbestendige verf is speciaal ontworpen om schimmelvorming in vochtige omgevingen te voorkomen. Gebruik daarom bij het schilderen van de badkamer verf die bestand is tegen schimmel.
 2. Goede ventilatie:
  • Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer om overtollig vocht af te voeren. Laat de ventilator na het douchen of baden nog even doordraaien om vocht uit de badkamer te krijgen.
 3. Vermijd vochtige omgevingen:
  • Houd vochtige omgevingen in de badkamer, zoals natte handdoeken en kleding, buiten de badkamer om schimmelgroei te voorkomen. Dit voorkomt dat de muren vochtig blijven en schimmel kunnen veroorzaken.
 4. Repareer lekkages:
  • Repareer lekkages in de badkamer direct om te voorkomen dat de muren of vloer vochtig worden en schimmel gaan vormen. Controleer regelmatig op lekkages en repareer deze indien nodig.
 5. Maak de badkamer regelmatig schoon:
  • Maak de badkamer regelmatig schoon en droog na het gebruik. Dit vermindert de hoeveelheid vocht en houdt de badkamer hygiënisch. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en droog de badkamer na gebruik met een handdoek of doek om te voorkomen dat vocht op de muren en vloeren blijft zitten.

Voorbereiding bij badkamer schilderen:

De voorbereiding is essentieel bij het schilderen van de badkamer. Maak de muren grondig schoon en schuur eventuele ruwe plekken glad. Breng primer aan om de verf beter te laten hechten en eventuele onvolkomenheden in de muur te verbergen.

Het schilderen van een badkamer kan een eenvoudige manier zijn om de ruimte op te frissen en een nieuwe uitstraling te geven. Om ervoor te zorgen dat het resultaat duurzaam en van hoge kwaliteit is, is een goede voorbereiding essentieel.

 1. Reinigen van de oppervlakken:
  • Het is belangrijk om de oppervlakken van de badkamer grondig te reinigen voordat je begint met schilderen. Verwijder eventuele zeepresten, schimmel, kalk of andere verontreinigingen die de hechting van de verf kunnen verminderen.
 2. Repareren van beschadigingen:
  • Repareer alle beschadigingen in de muren of het plafond voordat je gaat schilderen. Dit omvat het vullen van scheuren, het dichten van gaten, en het gladstrijken van oneffenheden.
 3. Schuren van de oppervlakken:
  • Schuur de oppervlakken lichtjes voordat je gaat schilderen om de hechting van de verf te verbeteren. Dit helpt ook om eventuele resterende verontreinigingen te verwijderen en zorgt voor een gladde afwerking.
 4. Afplakken van randen en randapparatuur:
  • Voordat je begint met schilderen, plak je randen, hoeken en eventuele randapparatuur, zoals kranen en handdoekhouders, af om te voorkomen dat er verf op komt.
 5. Kiezen van de juiste verf:
  • Zorg ervoor dat je verf kiest die speciaal is ontworpen voor badkamers, zoals badkamerverf. Badkamerverf is beter bestand tegen vocht en schimmelvorming en zal helpen om de badkamer er langer mooi uit te laten zien. Kies ook de juiste kleur die past bij de stijl en sfeer van de badkamer.

Vochtwerende producten

Als u uw badkamer gaat renoveren of een nieuwe badkamer gaat bouwen, is het van cruciaal belang dat u het juiste type stucwerk kiest dat bestand is tegen vocht. Badkamers zijn immers vochtige ruimtes en de kans op waterschade is groot als het stucwerk niet vochtbestendig is. In dit artikel gaan we in op de verschillende vochtwerende producten die beschikbaar zijn voor gestucte badkamers en hoe u de beste optie voor uw project kunt kiezen.

Bij het stucen van een badkamer is het belangrijk om te kiezen voor stucwerk dat waterbestendig is en geen vocht kan absorberen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van speciale vochtwerende producten die geschikt zijn voor badkamers. Een van de meest populaire vochtwerende producten is cementgebonden stucwerk. Dit type stucwerk is sterk en duurzaam en biedt een uitstekende weerstand tegen vocht. Het is echter belangrijk om te vermelden dat cementgebonden stucwerk niet geschikt is voor alle soorten badkamerwanden en -vloeren. Vooral bij oudere gebouwen kan het stucwerk niet goed hechten op de ondergrond. In dat geval kan het beter zijn om voor een andere vochtwerende optie te kiezen.

Een andere optie is het gebruik van synthetische stucwerkmaterialen, zoals acrylaat of epoxy. Deze materialen zijn waterbestendig en bieden een uitstekende bescherming tegen vocht. Acrylaat stucwerk is flexibeler dan cementgebonden stucwerk en kan gemakkelijk worden aangebracht op verschillende ondergronden. Het is echter minder sterk dan cementgebonden stucwerk en kan gemakkelijk beschadigd raken. Epoxy stucwerk is een uitstekende optie voor badkamers, omdat het zeer sterk en duurzaam is. Het is echter moeilijker aan te brengen dan andere stucwerkmaterialen en kan daarom duurder zijn.

Een derde optie is het gebruik van Beal Mortex stucwerk. Dit is een speciaal soort stucwerk dat bekend staat om zijn extreme hardheid en waterdichtheid. Het wordt vaak gebruikt in badkamers en zelfs in zwembaden vanwege de uitstekende bescherming tegen water. Beal Mortex is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, en kan worden gebruikt om een moderne, naadloze afwerking te creëren.

Naast het kiezen van het juiste type stucwerk, zijn er nog andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het stucen van uw badkamer. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de wanden en vloeren volledig droog zijn voordat u begint met het aanbrengen van het stucwerk. Het is ook belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie in de badkamer om de vochtigheid te verminderen.

Het kiezen van het juiste type vochtwerend stucwerk is van cruciaal belang bij het stucen van een badkamer. Er zijn verschillendesoorten stucwerkmaterialen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Cementgebonden stucwerk is sterk en duurzaam, acrylaat stucwerk is flexibeler en Beal Mortex biedt extreme hardheid en waterdichtheid. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van uw specifieke behoeften en de ondergrond van de badkamer.

Naast het kiezen van het juiste stucwerk, zijn er nog andere manieren om de vochtbestendigheid van uw badkamer te verhogen. Het gebruik van waterdichte verf op de muren en vloeren kan helpen om vocht buiten te houden. Ook het aanbrengen van waterdichte afdichtingsmiddelen rondom de badkamer, zoals kit of tape, kan helpen om vochtproblemen te voorkomen.

Als u uw badkamer laat stucen, is het belangrijk om te kiezen voor een professionele stukadoor met ervaring in het stucen van badkamers. Onze ervaren stukadoors weten precies welk type stucwerk het beste is voor uw badkamer en kunnen het stucwerk vakkundig aanbrengen. Wij werken alleen met hoogwaardige vochtwerende stucwerkmaterialen en zorgen voor een naadloze en strakke afwerking die bestand is tegen vocht.

Neem contact met ons op voor professionele stucdiensten en wij zorgen voor een perfect resultaat.

Stucwerk in badkamer:

Stucwerk kan een mooie afwerking zijn in de badkamer. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kan naadloos in de badkamer worden geïntegreerd. Het geeft de badkamer ook een strakke, moderne uitstraling.

 1. Waterbestendigheid:
  • Bij het overwegen van stucwerk in de badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de waterbestendigheid van het materiaal. Stucwerk dat niet goed bestand is tegen vocht kan na verloop van tijd afbrokkelen, schilferen of schimmelen. Het is belangrijk om te kiezen voor stucwerk dat speciaal is ontworpen voor natte ruimtes, zoals badkamers.
 2. Voorbereiding van de ondergrond:
  • Om ervoor te zorgen dat het stucwerk goed hecht en duurzaam is, moet de ondergrond goed worden voorbereid. Dit omvat het schoonmaken van de oppervlakken en het repareren van beschadigingen en gaten. Vervolgens moet er een primer worden aangebracht om de hechting van het stucwerk te verbeteren.
 3. Keuze van de afwerking:
  • Stucwerk kan in verschillende afwerkingen worden aangebracht, waaronder glad, gestructureerd, geaderd en geweven. Het is belangrijk om de afwerking te kiezen die past bij de stijl en sfeer van de badkamer.
 4. Onderhoud:
  • Stucwerk kan in de badkamer regelmatig worden blootgesteld aan vocht en water. Daarom is het belangrijk om het stucwerk goed te onderhouden om te voorkomen dat het beschadigd raakt. Regelmatig schoonmaken en drogen van het stucwerk kan helpen om schimmelvorming te voorkomen.
 5. Kosten en duurzaamheid:
  • Stucwerk kan duurder zijn dan andere afwerkingen in de badkamer, zoals tegels. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten en duurzaamheid van het stucwerk bij het maken van een beslissing. Overweeg de voordelen van een naadloze, moderne afwerking in vergelijking met de kosten en duurzaamheid op de lange termijn.

Soorten stucwerk voor badkamers:

Er zijn verschillende soorten stucwerk die geschikt zijn voor badkamers, waaronder microcement, tadelakt en beton ciré. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling, dus overweeg welke het beste past bij de uitstraling die je wilt bereiken.

 1. Microcement:
  • Microcement is een stucwerk dat populair is vanwege zijn naadloze en waterdichte eigenschappen. Het kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht, zoals muren, vloeren, douches en badkuipen. Microcement heeft een moderne uitstraling en kan in verschillende kleuren worden aangebracht.
 2. Tadelakt:
  • Tadelakt is een Marokkaanse kalkpleister die bekend staat om zijn waterafstotende en waterdichte eigenschappen. Het kan worden aangebracht op muren, vloeren, wastafels en badkuipen en heeft een unieke glanzende uitstraling. Tadelakt kan in verschillende kleuren worden aangebracht en kan worden gepolijst voor een gladde afwerking.
 3. Beton ciré:
  • Beton ciré is een cementgebonden stucwerk dat populair is vanwege zijn waterdichte en duurzame eigenschappen. Het kan worden aangebracht op muren, vloeren, wastafels en douchewanden. Beton ciré heeft een stoere, industriële uitstraling en kan in verschillende kleuren worden aangebracht.
 4. Beal Mortex:
  • Beal Mortex is een waterdicht en slijtvast stucwerk dat geschikt is voor badkamers. Het kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht, zoals muren, vloeren, wastafels en badkuipen. Beall Mortex heeft een unieke, gestructureerde uitstraling en kan in verschillende kleuren worden aangebracht.
 5. Kalkpleister:
  • Het is een traditionele pleister die vanwege zijn waterdichte eigenschappen geschikt is voor badkamers. Het kan op muren en vloeren worden aangebracht en heeft een matte, poederachtige uitstraling. Kalkpleister kan in verschillende kleuren worden aangebracht en kan worden gepolijst voor een gladde afwerking.

Als u op zoek bent naar een manier om uw badkamer te verbeteren en te verfraaien, is het stucen van uw badkamerwanden en -vloer een uitstekende keuze. Bij ons kunt u profiteren van de voordelen van ons speciale stucwerk genaamd Beal Mortex. Dit materiaal is uniek omdat het een extreme hardheid en waterdichtheid biedt, waardoor het ideaal is voor badkameroppervlakken. Beal Mortex is zo waterdicht dat het zelfs wordt gebruikt in zwembaden. Het is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Onze stukadoors hebben veel ervaring met het gebruik van Beal Mortex en kunnen het materiaal vakkundig aanbrengen op de wanden en vloeren van uw badkamer, waardoor een naadloze, strakke en moderne uitstraling ontstaat. Wij bieden onze diensten aan tegen betaalbare prijzen en zorgen ervoor dat het stucwerk nauwkeurig en professioneel wordt uitgevoerd. Als u op zoek bent naar een duurzame oplossing om uw badkamer op te knappen, overweeg dan ons Beal Mortex stucwerk. Het zal niet alleen de uitstraling van uw badkamer verbeteren, maar ook de waarde van uw huis verhogen en u jarenlang van een prachtige badkamer voorzien. Laat ons u helpen om uw droombadkamer werkelijkheid te maken met onze professionele stucdiensten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ontvang een gratis offerte

Klaar om jouw visie tot leven te brengen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte en laten we aan de slag gaan!

Maak je ruimte klaar voor een nieuwe start!

Van gedurfde kleuren tot unieke afwerkingen, wij kunnen je helpen de look te bereiken die jij wilt. Contacteer ons voor jouw project.

 
Wat denk je over Stucologie ? Zeg op Cylex uw mening!