Schilder- & sauswerk

Een schilderklus houdt vaak meer in dan alleen schilderen, tenzij het alleen maar de bedoeling is dat jouw witte plafond opnieuw wordt gewit. Het te schilderen oppervlak wordt in de meeste gevallen eerst ontvet en schoongemaakt alvorens men aan de opdracht kan beginnen, en ook wordt bij sommige materialen alles opgeschuurd, bijvoorbeeld wanneer je een houten trap wilt laten schilderen.

latex spuiten

Sauswerk binnen houdt in het witten of op kleur brengen van wanden en plafonds. Sauzen is dé manier om de strakke uitstraling van glad pleisterwerk te accentueren.

De saus-werkzaamheden worden op vakkundige wijze handmatig met een roller of machinaal uitgevoerd in de door jou gewenste kleur.

Wanneer het sauswerk goed wordt uitgevoerd, worden de gepleisterde muren of plafonds eerst geïmpregneerd en daarna minimaal twee keer gesaust.

Muren schilderen of sauzen met de verfspuit

Als het gaat om sausen, kies je dan voor de verfspuit (machinaal sausen) of ga je voor het handmatige werk? Wat je vooral in overweging moet nemen is de grootte van de oppervlakken die je gesaust wilt hebben. Wanneer het gaat om een groter oppervlak, dan is het raadzaam om te kiezen voor spuiten. Het voordeel van machinaal sauzen is dat het sneller gaat, waardoor de kosten per vierkante meter wat lager liggen. Verder is spuitwerk ideaal voor plafonds, aangezien het een stuk makkelijker is in tegenstelling tot het handmatig sauzen van een plafond.

Sausen met behulp van een verfspuit geeft een volledig glad en streeploos resultaat, in tegenstelling tot sauswerk met de kwast of met structuurverf. Vergeet niet dat naast het te sauzen oppervlak ook smaak een rol speelt bij de keuze voor handmatig of machinaal sausen. Is een perfect gladde afwerking een must, of ben je juist van mening dat de kleine oneffenheden die ontstaan als gevolg van handmatig werk juist een mooie uitstraling opleveren?

Airless sauzen en spuiten

Wanneer je een wand of plafond wilt sauzen, moet deze goed strak zijn, anders is het onmogelijk om een mooi resultaat te krijgen. Goed stucwerk is natuurlijk een goede manier om een ondergrond sausklaar te maken, maar airless sauzen zorgt ervoor dat een ondergrond strak blijft nadat hij gesaust is. Wanneer je dit met de hand – dus met een roller – gaat doen, blijft de aanzet van de roller zichtbaar op het plafond of de muur. Machinaal sauzen zorgt dus voor een strak afgewerkte wand. De opties aan kleuren zijn eindeloos, en machinaal airless latex spuiten[1]  verloopt snel en netjes. Airless sauzen is dus een prima optie wanneer je binnen een korte tijd de klus geklaard wilt hebben.

 

Voordelen uitbesteden muur schilderen

Wil je een muur schilderen in een bepaalde kleur? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf met de verfroller aan het werk te gaan. Het is niet per se zo dat muren schilderen moeilijk is, het is meer dat het een tijdrovende klus is. Zeker wanneer er meerdere muren geverfd moeten worden. In dat geval is een schilder inhuren of een stukadoor inschakelen raadzaam. Het inschakelen van vakmensen levert je de volgende voordelen op:

  • Een professionele en deskundige aanpak
  • Advies indien nodig of gewenst
  • Tijdsbesparing voor jou

Stucologie verzorgt het sauswerk in onder andere[2]  de regio’s Edam-Volendam, Lelystad, Purmerend, Almere, Swifterbant en Dronten, voor zowel particulieren en bedrijven. Een goed resultaat is onze hoogste prioriteit. Daarom denken wij graag met je mee. Neem gerust contact met ons op!


Tip: Gebruik deze tekst als link naar een pagina over airless latex spuiten.

Indien de lijst met plaatsnamen volledig is, kunnen de woorden “onder andere” worden weggelaten.

Leave a Reply

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.