Wat Kost een Stucadoor? Ontdek de Prijs van Stucwerk

De kosten van een stucadoor zijn een veelgestelde vraag en van cruciaal belang bij het plannen van jouw project. We willen echter benadrukken dat het niet alleen gaat om de kosten van de stucadoor zelf, maar vooral om de totale kosten van het stucwerk. Hoewel het eenvoudig lijkt om het uurtarief van een stucadoor te noemen, ligt dit gemiddeld tussen €65,- en €140,- per uur in Nederland. Toch vinden we dit geen goede maatstaf, omdat de kosten van stucwerk sterk variëren, voornamelijk afhankelijk van het soort stucwerk dat je kiest. Daarom is het vaak overzichtelijker om een prijs per vierkante meter te berekenen, omdat de meeste stucadoors deze methode gebruiken.

Het berekenen van de kosten is cruciaal om je budget en keuzes aan te passen. Het doel van deze pagina is om zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden over de prijzen.

Het Plafond Stucen

Wat Bepaalt de Kosten van een Stucadoor?

De daadwerkelijke kosten van een stucadoor zijn afhankelijk van verschillende factoren. Na het beantwoorden van de volgende vragen kan de prijs van het project worden bepaald:

 • Hoeveel vierkante meter muur en plafond moet er worden gestuct?
 • Welk type stucwerk heb je gekozen?
 • Hoeveel millimeter stucwerk moet worden aangebracht, afhankelijk van de toestand van de muur?
 • Moeten buitenmuren ook worden gestuct?

Het kiezen van het juiste type stucwerk kan een uitdaging zijn, maar op www.stucologie.nl hebben we uitgebreide informatie over verschillende soorten stucwerk. Het is belangrijk om je goed in te lezen in de mogelijkheden en tegelijkertijd rekening te houden met de kosten. Er zijn budgetvriendelijke opties, zoals spackspuiten, maar ook duurdere opties, zoals Art Veluto. Bovendien kunnen de tarieven van stucadoorsbedrijven variëren, van voordelige stukadoors tot meer luxe aanbieders.

Om een optimaal resultaat te bereiken, heb je een egale ondergrond nodig. Als er gaten of andere onvolkomenheden in de muur zitten, zal hier extra tijd en geld aan worden besteed. Het kan nodig zijn om de muur eerst glad te strijken of een dikkere laag stucwerk aan te brengen. Het is belangrijk op te merken dat een dikkere laag meer materiaalkosten met zich meebrengt.

stucwerk en hun bijbehorende kosten:

1. Spackspuiten: Dit is een van de meest betaalbare opties voor stucwerk. Het kost meestal tussen de €8,- en €16,- per vierkante meter. Spackspuiten is snel en efficiënt, maar het resultaat is niet zo glad als bij andere stucmethoden. Het is geschikt voor plafonds en muren in ruimtes waar perfecte afwerking minder belangrijk is.

2. Behangklaar stucwerk: Dit type stucwerk is bedoeld om muren klaar te maken voor behangen. De kosten variëren meestal tussen €9,- en €13,- per vierkante meter. Het oppervlak is glad, maar niet zo fijn afgewerkt als sausklaar stucwerk.

3. Sausklaar stucwerk: Dit is een van de meest voorkomende stucmethoden voor binnenmuren. Het kost meestal tussen de €10,- en €19,- per vierkante meter. Hierbij wordt het oppervlak zeer glad en geschikt voor schilderen.

4. Spachtelputz: Spachtelputz is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en textuur. De kosten liggen meestal tussen €16,- en €28,- per vierkante meter. Het heeft een korrelige textuur en is geschikt voor muren en plafonds.

5. Beton Ciré: Beton Ciré is een trendy afwerking die een betonachtig uiterlijk geeft aan muren en vloeren. Het is duurder, met prijzen variërend van €140,- tot €190,- per vierkante meter vanwege de complexiteit van de toepassing en de benodigde expertise.

6. Art Veluto: Art Veluto is een luxere optie, met prijzen vanaf €75,- per vierkante meter. Het is een italiaanse stucwerktechniek die vaak gebruikt op keuken muren.

7. Buitenmuur stucen: Als je de buitenmuren van je huis wilt laten stucen, moet je rekening houden met kosten die variëren van €55,- tot €140,- per vierkante meter vanwege de extra voorbereiding en weersbestendige materialen.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van je locatie, de staat van de bestaande ondergrond en de specifieke eisen van je project. Daarom is het altijd verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Ten slotte, als je een groter project overweegt, zoals het stucen van meerdere kamers of zelfs je hele huis, kan het de moeite waard zijn om te onderhandelen over de totale prijs of bundelkortingen te bespreken met de stukadoor. Dit kan je aanzienlijke besparingen opleveren.

Wat is inbegrepen in de genoemde prijzen?

Bij de prijzen van stukadoors op deze pagina is veelal alles inbegrepen. Dit betekent dat er met een vastgestelde prijs wordt gewerkt, zonder onverwachte extra kosten achteraf. Het is echter belangrijk op te merken dat stukadoors hun eigen tarieven hanteren, en het is dus van belang om duidelijke afspraken te maken om eventuele verwarring te voorkomen.

Inclusief:

 • BTW
 • Stucmaterialen
 • Afvoer van bouwafval
 • Reiskosten
 • Arbeidskosten
 • Garantie

De Grootte van het Project

De omvang van het project wordt voornamelijk bepaald door het aantal vierkante meters dat gestuct moet worden. Bij het inschatten van de kosten hanteert een stukadoor vaak een prijs per vierkante meter, waarbij grotere projecten doorgaans lagere kosten per vierkante meter met zich meebrengen. Het is dus verstandig om, indien mogelijk, alle werkzaamheden in één keer aan te pakken in plaats van het project op te splitsen. Voor kleinere oppervlakken (minder dan 30m²) kan een starttarief van ongeveer €420,- van toepassing zijn vanwege de vaste kosten die gepaard gaan met het voorbereiden en uitvoeren van de klus.

Kostenbesparing bij Grotere Projecten

Als je van plan bent om meerdere kamers of grote oppervlakken te laten stucen, kun je vaak profiteren van lagere prijzen per vierkante meter. Hier zijn enkele tips om kosten te besparen bij grotere projecten:

 1. Pak alles in één keer aan: Overweeg om alle kamers tegelijk te laten stucen, zelfs als je ze niet onmiddellijk gebruikt. Dit kan leiden tot lagere prijzen per vierkante meter.
 2. Kies dezelfde afwerking: Als je meerdere ruimtes met dezelfde afwerking stuct, kan dit de kosten verlagen, omdat de stukadoor efficiënter kan werken.
 3. Onderhandel over een bundelkorting: Aarzel niet om met de stukadoor te onderhandelen over een korting voor grotere projecten.
 4. Zorg voor goede voorbereiding: Zorg ervoor dat de ruimtes goed zijn voorbereid voordat de stukadoor arrive
 5. Denk na over voorrijkosten: Als je een lokale stukadoor inhuurt, kun je mogelijk besparen op voorrijkosten, omdat ze dichter bij je locatie zijn gevestigd.

Enkele aanvullende factoren die de kosten van stucwerk kunnen beïnvloeden:

8. Ondergrond voorbereiding: De staat van de bestaande muren en plafonds is van invloed op de kosten. Als er veel reparaties of voorbereidend werk nodig is, zoals het verwijderen van oude lagen stucwerk of het egaliseren van ongelijkmatige oppervlakken, kunnen de kosten toenemen.

9. Complexiteit van het ontwerp: Als je specifieke ontwerpelementen, zoals gebogen wanden, nissen, of andere architectonische details wilt, kan dit de kosten verhogen. Meer complexe ontwerpen vereisen meer tijd en expertise.

10. Materiaalkeuze: Naast het type stucwerk kan de keuze van materialen de kosten beïnvloeden. Sommige stucwerkmaterialen zijn duurder dan andere. Overleg met de stukadoor over de beschikbare opties en hun prijzen.

11. Voorrijkosten: Zoals eerder genoemd, kunnen voorrijkosten van toepassing zijn als de stukadoor van ver moet komen. Het is handig om lokale stukadoors te overwegen om deze kosten te minimaliseren.

12. Seizoen en beschikbaarheid: In drukke seizoenen kan de vraag naar stucwerk toenemen, wat mogelijk resulteert in hogere prijzen. Het is raadzaam om offertes aan te vragen en je project te plannen tijdens minder drukke periodes als je kosten wilt besparen.

13. Afwerkingsopties: De keuze van de afwerking, zoals glad, structuur, of decoratief stucwerk, zal de kosten beïnvloeden. Elke afwerking vereist verschillende technieken en materialen.

14. Inclusief extra’s: Overweeg of de offerte ook extra’s omvat, zoals het afvoeren van bouwafval, reiskosten van de stukadoor, gereedschap, en garantie. Zorg ervoor dat je begrijpt wat wel en niet in de prijs is inbegrepen.

Houd er rekening mee dat de prijs per vierkante meter nog steeds een van de belangrijkste factoren is bij het bepalen van de kosten van stucwerk, maar deze aanvullende overwegingen kunnen je helpen een meer gedetailleerde offerte te krijgen en de totale kosten van je project beter te begrijpen. Het is altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken om de beste waarde voor je geld te vinden.

Vergelijk Stukadoorskosten Gratis

Wil je in contact komen met stukadoorsbedrijven en gedetailleerde kostenramingen ontvangen voor jouw specifieke project? Het is eenvoudig om gratis offertes aan te vragen. Door offertes te vergelijken, krijg je een nauwkeurig beeld van de kosten en kun je tot wel 25% op je factuur besparen. Deze offertes zijn altijd afkomstig van stukadoors uit jouw regio, waardoor onverwachte voorrijkosten worden vermeden. Zorg er altijd voor dat je duidelijke afspraken maakt om eventuele misverstanden te voorkomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ontvang een gratis offerte

Klaar om jouw visie tot leven te brengen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte en laten we aan de slag gaan!

Maak je ruimte klaar voor een nieuwe start!

Van gedurfde kleuren tot unieke afwerkingen, wij kunnen je helpen de look te bereiken die jij wilt. Contacteer ons voor jouw project.

 
Wat denk je over Stucologie ? Zeg op Cylex uw mening!