latex spuitwerk

Muren en Plafonds laten spuiten

Tegenwoordig is de keuze om de wanden en plafonds te laten spuiten veel meer in trek dan de oppervlakte te laten schilderen of verven. Dit komt puur door het feit dat het machinaal aanbrengen van het gips of de verf machinaal veel geleidelijker aan gaat dan wanneer dit door de hand gedaan wordt. Daarnaast is het eindresultaat mooier en ook is het goedkoper dan een handschilder.

Waarom muren en plafonds spuiten goedkoper is

De reden waarom het machinaal aanbrengen veel goedkoper is, is omdat in het welbekende ‘rollen’ zeer veel tijd gaat zitten. In het geval van een grote oppervlakte kan er met een spuit gemakkelijk grote banen van verf gespoten worden waardoor de snelheid veel hoger ligt als het rollen. In gevallen wanneer een ‘roller’ schilder een uurtarief rekent kan dit doorgaans meerdere malen het tarief zijn van het machinaal aanbrengen van latex of spacwerk.

Wat voor soort spuitwerk bestaat er?

Er zijn verschillende vormen van spuitwerk beschikbaar waaronder de volgende 2 het meest gangbaar zijn in de bouwwereld. Beide van deze opties hebben hun eigen voor en nadelen. Voor een goed advies kunt u ons bereiken op ons telefoon nummer:

spackwerk spac voorbeeld

Spackspuiten (Spackwerk)

Bij het spackspuiten wordt er gebruikt gemaakt van een korrel. Wanden en plafonds worden zogenaamd ‘Af gekoreld’ nadat de ondergrond eerst volledig is behandeld en gemest. Gemest houdt in dat er eerst een laag spacwerk op het plafond of de wand wordt gespoten om deze glad te trekken met een mes voor een egale ondergrond. Na het drogen van het gemeste oppervlakte wordt er nog een laag met een dikke of dunne korrels spackwerk over het gemeste oppervlakte heen gespoten om dit af te werken. In het geval van nieuwbouw huizen worden plafonds vrijwel bijna altijd eerst behandeld met spackwerk voor de oplevering van het huis of pand.

latex spuitwerk voorbeeld

Latexspuiten

In het geval van de latex wordt er in plaats van wel, juist geen structuur aangebracht. Het is voor het spuiten van latex dus ook voor groot belang dat de ondergrond strak en egaal is. Het spuiten van latex zorgt er ook voor dat de banen die bij het ‘rollen’ kunnen ontstaan, niet aanwezig zijn. Voor een super strakke afwerking is latex, de perfecte keuze.

Is het mogelijk om op elk type wand overheen te spuiten?

In de meeste gevallen is het mogelijk om altijd de ondergrond te bewerken. Zolang de ondergrond uit gips (zoals: stucwerk) of gipsplaat bestaat is het mogelijk om daar over heen te spuiten. Indien de ondergrond in dit geval niet egaal of strak en glad is zal dit te allen tijden door het spuitwerk heen komen, zelfs bij het spack spuiten dient de ondergrond relatief egaal te zijn.

Om deze reden worden wanden of plafonds van (vaak) bestaande woningen opnieuw geheel vlak en behang klaar gemaakt. Nieuwbouw woningen zijn in dit geval altijd gemakkelijker voor de spuiter om te behandelen dan bestaande huizen. De scheuren en oneffenheden dienen weg gewerkt te worden voordat de latex of spackspuiter aan de gang kan.

stenen muur stucen
stukadoor aan het werk

Kosten voor spuitwerk per meter

De kosten voor het spuitwerk kunnen verschillend zijn en zijn gebaseerd op het aantal meters wat wordt opgegeven bij het aanvragen van een offerte. De prijzen voor een groot project zullen uiteraard anders zijn als die van een trappen gang of een badkamer.

Bespaar met een laag BTW tarief

Indien uw woning ouder is dan 2 jaar bespaard u al gelijk op het BTW tarief. Het is in dit geval geen 21% wat er aan BTW afgedragen dient te worden maar het 9% bouw tarief vast gesteld door de belastingdienst. Wanneer uw woning nieuwer is dan 2 jaar dan geldt er wel een btw tarief van 21%.

Grote oppervlakte laten spuiten

Indien u van plan bent grote oppervlakte te laten spuiten, of meerdere verschillende oppervlakte dan kan het een stuk voordeliger zijn om een algemene prijs aan te vragen. U krijgt namelijk bij ons korting op het aantal meters wat er gespoten dient te worden. Hoe meer vierkante meters, des te beter ons aanbod in prijs zal liggen. Tevens geldt dit ook voor binnen en buiten wanden en of combinatie bij een van onze andere diensten zoals Stucwerk en ons Luxe design stucwerk.

leefruimte woonkamer stukadoor
Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.