Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

“Stucwerk op uw buitenmuren en welke opties zijn er?”

Als je op zoek bent naar een manier om de buitenmuren van je huis te vernieuwen, dan is stucwerk wellicht iets om te overwegen. Stucwerk op buitenmuren biedt een duurzame, waterdichte en esthetisch aantrekkelijke afwerking die de uitstraling van je huis kan verbeteren. In dit artikel bespreken we de verschillende opties voor stucwerk op buitenmuren en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste optie.

Opties voor stucwerk op buitenmuren

Er zijn verschillende opties voor stucwerk op buitenmuren. Hieronder bespreken we de meest voorkomende opties:

  1. Traditioneel cementgebonden stucwerk Dit is een populaire keuze voor buitenmuren vanwege de waterbestendigheid en duurzaamheid. Het is een dikke laag cement die over de buitenmuur wordt aangebracht en vervolgens gladgestreken en afgewerkt wordt. Dit type stucwerk is zeer sterk en kan tientallen jaren meegaan.
  2. Acryl stucwerk is een moderne variant van traditioneel stucwerk. Het is gemaakt van een mengsel van polymeer, cement en zand en wordt op dezelfde manier aangebracht als traditioneel stucwerk. Acryl stucwerk is lichter en flexibeler, waardoor het minder snel scheurt en barst.
  3. Siliconen stucwerk is gemaakt van een mengsel van polymeer, cement en siliconen. Het heeft een gladde en glanzende afwerking en is zeer waterafstotend. Het heeft een hoge isolatiewaarde en is daarom een goede keuze voor het isoleren van buitenmuren.

Waar je op moet letten bij het kiezen van stucwerk op buitenmuren

Bij het kiezen van stucwerk op buitenmuren zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste:

  1. De buitenmuren van je huis zijn blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw, wind en zon. Het is belangrijk om een stuclaag te kiezen dat bestand is tegen deze weersomstandigheden. Cementgebonden mortels en siliconen afwerkingen zijn beide zeer weersbestendig en duurzaam.
  2. De ondergrond van de gevel is belangrijk bij het kiezen van het juiste type pleisterwerk. Sommige stucwerksoorten zijn beter geschikt voor bepaalde ondergronden dan andere. Het is belangrijk om te overwegen of de buitenmuur van baksteen, beton of hout is gemaakt.
  3. Kleur en textuur kan in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht. Het is belangrijk om er een te kiezen die past bij de uitstraling van je huis. Acryl pleisters en siliconen bieden meer kleuropties dan traditioneel pleisterwerk.
  4. De kosten van stuc op buitengevels variëren afhankelijk van het type stucwerk en de omvang van het project. Traditioneel cementgebonden stuc is over het algemeen de goedkoopste optie, terwijl siliconen de duurste optie is vanwege de hoge isolatiewaarde en duurzaamheid.
  1. Onderhoud op gevelmuren vereist enig onderhoud om de levensduur te verlengen. Het is belangrijk om het pleisterlaag regelmatig schoon te maken en te inspecteren op beschadigingen of scheuren. Kleine reparaties moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd om te voorkomen dat water de muur binnendringt.

Conclusie

pleister op buitengevels biedt een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking voor je huis. Bij het kiezen van het juiste type moet je rekening houden met de weersbestendigheid, ondergrond, kleur en textuur, kosten en onderhoud. Het is belangrijk om een ervaren en professionele stukadoor te kiezen om ervoor te zorgen dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en duurzaam is. Door deze tips in gedachten te houden, kun je genieten van een vernieuwde en stijlvolle uitstraling van je huis.

Leave a Reply

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.