Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

Zo wordt spackspuitwerk aangebracht

Spack spuiten is een zeer populaire methode voor het stucen van wanden - en bovendien staat spack spuiten erom bekend dat het gunstige tarieven met zich meebrengt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de snelle manier waarop het spack aangebracht kan worden op wanden en plafonds. Omdat spack op de muren wordt gespoten, valt spackspuiten in de categorie spuitwerk: met een speciale machine wordt het te spuiten oppervlak in twee lagen geheel afgewerkt. Spackspuitwerk wordt in twee stappen aangebracht, te weten:
1

De meslaag

De eerste laag, ook wel onderlaag genoemd om de muur egaal te maken. Met deze laag worden kleine gaatjes en oneffenheden weggewerkt. Zonder meslaag zullen de kleinste oneffenheden en gaten te zien blijven.

2

De afkorrellaag

De tweede laag bestaat uit het afkorrellen. Deze laag dient als afwerking en bepaalt de structuur van het spuitwerk. Zo komt het resultaat naar voren. Deze structuur wordt vooraf besproken en in de gewenste kleur aangebracht.

3

De structuur

Spack is gewoonlijk een gladde pasta waarmee ook gladde muren kunnen worden gemaakt. Maar omdat het wordt aangebracht via een spuitmachine, kan er een gewenste structuur worden aangebracht. Van een fijne korrel tot een grove structuur.

4

De kleur

Het is mogelijk om welke kleur dan ook toe te voegen. Om deze reden hoef je de muur achteraf niet ook nog eens te schilderen. Zowel een nette witte muur tot een in het oog springende paarse muur behoort tot de mogelijkheden. Geef simpelweg jouw wensen door aan de spackspuiter en deze zal ervoor zorgen dat jouw kleur wordt toegevoegd.

Daarom een spackspuiter inhuren

Zoals je kunt zien biedt spackspuiten veel mogelijkheden. Zo kun je de ideale afwerking kiezen en dat ook nog eens tegen een gunstige prijs. Natuurlijk zul je wensen hebben wat betreft het stucwerk. Voordat je daarom een keuze maakt voor bijvoorbeeld spack spuiten, zul je een paar factoren moeten overwegen. Wanneer je in een bestaande woning de wanden of het plafond laat spack spuiten, heeft de ondergrond mogelijk een voorbehandeling nodig. Hierbij kan een spackspuiter kan met verschillende behandelingen helpen, waaronder

Bestaande spack muren opnieuw spacken

Nicotine aanslag verwijderen

Door water beschadigde muren en plafonds herstellen

Loszittend spack verwijderen / herstellen

Spackspuiten in bewoond huis: wat bereid je  voor?

De volgende zaken zijn van belang als de spackspuiter bij jou in de woning werkzaamheden komt verrichten:

Wanneer je alleen het plafond laat spackspuiten, dient de ruimte vrij te zijn zodat de spackspuiter zich kan bewegen. Het maakt dan niet uit als er een aantal meubelstukken tegen de wanden staan, omdat deze rondom met plastic worden afgedekt. Wel dienen alle losse objecten te worden verwijderd uit de ruimte, zoals bijvoorbeeld vazen en beelden.

stukadoor-spuitwerk-dronten
  • Vloer afdekken bij verven muren en plafond
  • Trap afdekken bij verven muren en plafond
spackspuitwerk
  • Overige afplakwerkzaamheden door spackspuiter

Wat kost spackspuitwerk?

Spack spuitwerk kent een gunstig tarief: spack laten spuiten inclusief meslaag en korrellaag in een structuur naar keuze kost ongeveer tussen de 7 en 13 euro per m2 . Als je kleur wilt laten spuiten, ben je wel iets duurder uit, maar je kunt het eventueel nog zelf in kleur sauzen als je daar geld op zou willen besparen. Of dit aan te raden is, dat weet je alleen zelf. Het kost je natuurlijk wel moeite en moet op professioneel gedaan worden. Om geld te besparen zou je in plaats daarvan de stucadoor tijd en moeite kunnen besparen door het afplakken en afdekken van ramen, deuren, meubels en vloeren uit handen te nemen. Door de tijdsbesparing dat dit oplevert, zal de eindprijs lager uitvallen.

Wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten?

Er bestaan een aantal verschillen tussen latex spuiten en spack spuiten. Zo is er bijvoorbeeld een zichtbaar verschil te zien tussen de twee. Wanneer je kiest voor latex spuiten, dan geeft dat een strakke en moderne uitstraling. Als je kiest voor spack spuiten, dan is er meer structuur te zien in je wanden en plafonds. Daarnaast is er nog een verschil als het gaat om de ondergrond die gespoten moet worden. Bij gladde muren is het mogelijk om zowel latex als spack spuitwerk aan te brengen, maar wanneer de ondergrond niet geheel glad is, kun je niet zomaar latex spuiten. Wanneer de ondergrond niet helemaal egaal is, zijn er namelijk oneffenheden te zien.

 

De klant bepaalt de uitstraling

Als het jouw wens is om je muren of plafond te laten spackspuiten, dan bepaal jij als klant natuurlijk de uitstraling van het spackspuitwerk. Spack is van nature een gladde pasta, maar zorgt indien gewenst voor een korrelstructuur op jouw wanden of plafond. Dit komt door de compressor en de spuitmachine die Stucologie gebruikt. Hierbij bepaal jij wat de dikte is van de korrel. Hou je van een basic muur? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrelstructuur. Als je je muren juist meer op de voorgrond wilt hebben, laat ze dan spackspuiten in een mooie kleur, met een grove structuur. Wat de wens van jouw kleur ook is – iedere kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Zo maak je indien gewenst van jouw muren de blikvanger in de ruimte.

Conclusie

Spack spuiten is een relatief goedkope manier om de muren te stucen en te voorzien van een kleur en structuur. Deze methode kan zowel op de muren als op een plafond worden toegepast. De spack wordt middels een machine op de muur gespoten, zo is de naam spack spuiten ontstaan. Allereerst wordt er een meslaag aangebracht die als ondergrond dient. Oneffenheden worden weggewerkt, waardoor de tweede laag (de afkorrellaag) beter tot zijn recht komt.

Spack spuiten: professioneel, snel en voordelig - Vraag nu uw offerte aan!

Ons team van ervaren stukadoors staat klaar om uw project van spack te voorzien. Ons spuitwerk is professioneel, snel en voordelig. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu uw offerte aan en ontdek hoe wij uw project naar een hoger niveau kunnen tillen. Bij Stucologie.nl streven we naar 100% klanttevredenheid en onze ervaren professionals staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw project.

Neem vandaag nog contact op met ons team van ervaren stukadoors en ontdek hoe wij uw project van spack kunnen voorzien!

Stel ons gerust een vraag via ons contactformulier!

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.