Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735
stuc prijzen

Welkom op onze pagina over stuc prijzen!

De gemiddelde stuc prijzen per vierkante meter voor het stucen van een muur liggen tussen de €10,- en €22,-, afhankelijk van het soort stucwerk en de afwerking die u kiest. Voor het stucen van een plafond ligt de prijs per meter tussen de €15,- en €20,-. Deze prijzen zijn inclusief de kosten voor het stukadoorsmateriaal en de loonkosten van de stukadoor.

Wilt u weten wat het kost om uw bestaande- of nieuwbouwwoning te laten stucen? Dan is het belangrijk om te weten dat de prijs afhankelijk is van diverse factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang of u uw hele huis wilt laten stucen of slechts een deel van uw woning, zoals de woonkamer, badkamer of zolder. Ook het stucen van de muren en plafonds kan een verschil in prijs met zich meebrengen. Over het algemeen is het stucen van een plafond duurder dan het stucen van een muur.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de stuc kosten van uw woning, hebben we een overzichtelijke stucwerk prijzen tabel voor u samengesteld. Hierin vindt u een indicatie van de kosten per vierkante meter voor verschillende soorten muur- en plafondafwerkingen, inclusief de kosten voor materiaal en arbeidsuren.

Stucwerk Prijs per m²
Spackspuitwerk (gespoten korrel) €8 tot €13
Behangklaar stucen (bijna glad) €10 tot €16
Sausklaar stucen (strak en glad) €10 tot €17
Sierpleister (spachtelputz korrel) €16 tot €23
Plafond glad stucen (pleisterwerk) €15 tot €20
Schuurwerk (halve manen) €18 tot €25
Raapwerk (dik stucwerk vanaf 1 cm) €18 tot €22
Cement gebonden pleisterwerk €25 tot €45
Speciaal stucwerk decoratief €25 tot €65
Speciaal stucwerk voor badkamers en zwembaden (luxe alternatief voor tegels) €125 tot €195

Naast de kosten per vierkante meter voor het stucen van uw hele huis, vindt u in de tabel ook de stukadoors prijzen van een gedeelte van uw woning, zoals een slaapkamer of woonkamer. Zo kunt u een beter beeld krijgen van de totale stuc kosten van uw stukadoorsproject.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de uiteindelijke stuc prijs afhankelijk is van uw specifieke situatie en de keuzes die u maakt. Zo kunnen de stuc prijzen hoger uitvallen als er bijvoorbeeld extra voorbereidende werkzaamheden nodig zijn, of als u kiest voor een duurdere afwerking.

Al met al is de gemiddelde prijs voor het stucen van uw woning heel verschillend en kan variëren van €6 per m2 tot wel meer dan €20 per m2. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen en verschillende offertes van stukadoors te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de stukadoors prijzen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vindt u een lijst met de meest bepalende factoren voor de prijs:

 • Oppervlakte: de grootte van het te stucen oppervlak is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten maar meer m² betekend wel een lagere meterprijs.
 • Soort stucwerk: de keuze voor het soort stucwerk is ook bepalend voor de prijs. Er zijn verschillende soorten stucwerk met elk hun eigen prijskaartje.
 • Ondergrond: de staat van de ondergrond beïnvloedt de prijs. Een goede ondergrond is belangrijk voor een mooi eindresultaat. Als er veel voorbereidend werk nodig is om de ondergrond geschikt te maken voor stucwerk, kan dit de prijs verhogen.
 • Afwerking: de afwerking van het stucwerk kan de prijs beïnvloeden. Een gladde afwerking is bijvoorbeeld duurder dan een afwerking met structuur.
 • Bereikbaarheid: de bereikbaarheid van het te stucen oppervlak kan ook invloed hebben op de prijs. Als het oppervlak lastig te bereiken is, kan dit extra werk en tijd kosten, wat de prijs kan verhogen.
 • Regio: de regio waarin u woont kan ook van invloed zijn op de prijs. In sommige regio’s liggen de prijzen hoger dan in andere.
 • Ervaring en kwaliteit van de stukadoor: een ervaren en kwalitatief goede stukadoor kan hogere prijzen vragen dan een minder ervaren stukadoor. Dit kan echter wel de moeite waard zijn, omdat u zo verzekerd bent van een mooi eindresultaat.

Bekijk hier onze prijzen voor spuitwerk met muurverf

Gemiddelde kosten van een stukadoor

De kosten van een stukadoor variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het type stucwerk, de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad een belangrijke rol. Over het algemeen zijn de stuc kosten per vierkante meter voor glad stucwerk tussen de €10 en €25. Andere soorten stucwerk, zoals sierpleister of schuurwerk, kunnen duurder zijn. Het is belangrijk om de kosten van stukadoors te vergelijken om een goede prijsindicatie te krijgen.

Kosten van spuitwerk

Spuitwerk is een populaire techniek om grote oppervlaktes te stucen, zoals muren en plafonds. De stuc prijzen per vierkante meter liggen vaak lager dan bij traditioneel stucwerk. De stuc prijs voor spuitwerk ligt tussen de €8 en €23 per vierkante meter. Het type spuitwerk en de oppervlakte van de te behandelen ruimte kunnen de prijs beïnvloeden. Het is aan te raden om bij het vergelijken van prijzen van stucwerk ook te kijken naar de ervaring en kwaliteit van de stukadoor.

Kosten van plafond stucen

Het stucen van een plafond is vaak duurder dan het stucen van een muur. Dit komt doordat een plafond moeilijker te bereiken is en er meer materiaal nodig is om het plafond te stucen. De gemiddelde stuc prijs per vierkante meter voor het stucen van een plafond liggen tussen de €15 en €30. Dit is inclusief de kosten van het stukadoorsmateriaal en de loonkosten van de stukadoor.

Kosten voor stucen van een nieuwbouwwoning

Het stucen van een nieuwbouwwoning is vaak goedkoper dan het stucen van een bestaande woning. Dit komt doordat er geen oud stucwerk verwijderd hoeft te worden en de ondergrond meestal geschikter is om direct te stucen. De stuc prijzen van een nieuwbouwwoning zijn afhankelijk van de oppervlaktes, het type stucwerk en de moeilijkheidsgraad. Over het algemeen liggen de stukadoors prijzen tussen de €10 en €25 per vierkante meter.

Kosten van stucen van een badkamer

Het stucen van een badkamer is vaak duurder dan het stucen van andere ruimtes in huis. Dit komt doordat er speciale waterafstotende stucmortels gebruikt moeten worden die duurder zijn dan gewoon stucmateriaal. De prijzen voor het stucen van badkamers ligt tussen de €17 en €22 per vierkante meter en de tijdsduur is meestal tussen de 3 en 5 dagen.

Besparen op stukadoorskosten

Als u van plan bent om een stukadoor in te huren, dan kunnen de kosten van het project een belangrijke overweging zijn. Er zijn echter manieren om te besparen op de totale kosten. Door offertes te vergelijken van verschillende stukadoorsbedrijven, kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden. Ook kan het inhuren van een stukadoor buiten het hoogseizoen, wanneer er minder vraag is, leiden tot lagere stuc prijzen. Daarnaast kunt u overwegen om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van oud stucwerk of het afplakken van randen, om de arbeidskosten te verlagen.

Het belang van kwaliteit

Kiezen voor de goedkoopste stukadoor kan verleidelijk zijn, maar kwaliteit moet voorop staan. Slecht aangebracht stucwerk kan leiden tot scheuren, loslatende pleisterlagen en andere problemen op de lange termijn. Het is daarom belangrijk om een stukadoor te kiezen die ervaren en betrouwbaar is, en die hoogwaardige materialen gebruikt. Door te investeren in kwalitatief goed stucwerk, kunt u op de lange termijn geld besparen en voorkomt u onnodige reparaties.

Garantie en verzekering

Het is belangrijk om te controleren of de stukadoor een garantie biedt op het geleverde werk voordat u hem inhuurt. Dit kan u gemoedsrust geven in geval van problemen met het stucwerk. Ook is het verstandig om te controleren of de stukadoor verzekerd is voor eventuele schade die tijdens het werk wordt veroorzaakt. Een betrouwbare stukadoor zal een aansprakelijkheidsverzekering hebben om zowel zichzelf als de klant te beschermen.

Kortom, de kosten van stucwerk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort stucwerk, de oppervlakte en de complexiteit van de klus. Het is belangrijk om offertes te vergelijken, kwaliteit voorop te stellen en te kiezen voor een betrouwbare stukadoor met een garantie en verzekering. Door deze stappen te volgen, kunt u geld besparen en genieten van hoogwaardig stucwerk.

Voor kleine stucwerk klussen gelden vaak andere stuc prijzen dan voor grotere projecten. Hieronder vindt u een indicatie van de kosten per vierkante meter voor enkele kleine stucwerkklussen:

 • Reparatie van scheuren en barsten: de prijs varieert van €5 tot €15 per meter, afhankelijk van de grootte van de schade en het soort reparatie.
 • Stucen van een vensterbank of radiatorombouw: de prijs varieert van €30 tot €60 per stuk, afhankelijk van de grootte en moeilijkheidsgraad van de klus.
 • Stucen van een plint: de prijs varieert van €10 tot €20 per meter, afhankelijk van de hoogte en moeilijkheidsgraad van de klus.
 • Stucen van een open haard of schouw: de stuc prijs varieert van €200 tot €650 per stuk, afhankelijk van de grootte en moeilijkheidsgraad van de klus.
een muurtje stucen

Houd er rekening mee dat dit slechts richtprijzen zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van de specifieke omstandigheden van uw project. Het is altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Wij bieden onze klanten al direct in de offerte aan om een eerlijke review te schrijven. Dat wekt een stukje vertrouwen op dat wij ten alle tijden ons best zullen doen om de klant meer dan tevreden te stellen.

Bedankt voor het lezen van onze pagina over stuc prijzen. We hopen dat u nuttige informatie heeft gevonden en dat u nu een beter begrip heeft van wat u kunt verwachten als u stukadoorswerk laat uitvoeren. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.