Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

Veel gestelde vragen

Lees de meest gestelde vragen over het schilderen van gipsplaten en ontdek de antwoorden en tips van professionele schilders. Leer hoe je gipsplaten kunt voorbereiden, welke verfsoorten het meest geschikt zijn, welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je problemen kunt oplossen. Zo kun je jouw gipsplaten op een professionele manier afwerken en genieten van een mooi resultaat.

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.
Vraag Antwoord
Moet ik gipsplaten voorbereiden voordat ik ze ga schilderen? Ja, het is belangrijk om gipsplaten volledig glad en vlak te maken voordat je gaat schilderen. Repareer scheuren en oneffenheden met gipsplamuur en schuur het oppervlak glad.
Moet ik een primer gebruiken bij het schilderen van gipsplaten? Ja, het gebruik van een primer is essentieel voor het schilderen van gipsplaten. Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf en voorkomt dat de verf wordt opgezogen door de gipsplaten.
Welke soort verf moet ik gebruiken voor gipsplaten? Het is raadzaam om te kiezen voor verf op waterbasis, zoals acrylverf of latexverf. Deze verf droogt snel en is gemakkelijk schoon te maken. Kies een kwaliteitsverf die geschikt is voor gipsplaten.
Hoeveel verf heb ik nodig voor het schilderen van gipsplaten? Dit hangt af van de grootte van de ruimte en het aantal gipsplaten dat je wilt schilderen. Als vuistregel kun je ongeveer één liter verf per 10 vierkante meter rekenen. Het is beter om te veel verf te hebben dan te weinig.
Hoe breng ik verf aan op gipsplaten? Gebruik een kwast en/of roller om gelijkmatige verfstreken aan te brengen. Begin bij de randen en werk naar het midden van de plaat toe. Zorg voor goede ventilatie tijdens het schilderen en drogen van de verf.
Hoe lang moet ik wachten voordat ik een tweede laag verf kan aanbrengen? Laat de verf volledig drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Houd rekening met minimaal 24 uur droogtijd.
Kan ik gipsplaten schilderen als ze al eerder zijn geschilderd? Al eeder geschilderde gipsplaten kunnen overgeschilderd worden.