Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

Alkyd

Alkydverf is een verfsoort die wordt gemaakt op basis van alkydharsen en oplosmiddelen zoals terpentine. Alkydverf is een populaire keuze voor buitentoepassingen en het schilderen van houtwerk, zoals kozijnen, deuren en gevelbetimmeringen.

Een groot voordeel van alkydverf is dat het zeer duurzaam is en lang meegaat. Alkydverf heeft een sterke hechting en biedt een goede bescherming tegen slijtage, weersomstandigheden, vocht en UV-straling. Hierdoor is het geschikt voor oppervlakken die veel te verduren hebben en blootstaan aan zware omstandigheden.

Alkydverf heeft een langere droogtijd dan acrylverf en kan alleen worden schoongemaakt met oplosmiddelen zoals terpentine. Het is belangrijk om tijdens het gebruik van alkydverf goed te ventileren, omdat de oplosmiddelen gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze worden ingeademd.

Alkydverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden, van mat tot hoogglans. Het kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals hout, metaal, beton en kunststof. Omdat het oplosmiddelen bevat, is het minder milieuvriendelijk dan sommige andere verfsoorten, zoals acrylverf.

Alkydverf wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen, omdat het beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden en UV-straling dan acrylverf. Het is ook geschikt voor het schilderen van oppervlakken die blootstaan aan zware omstandigheden, zoals vloeren en trappen.

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.