Bel nu: 0320-7310-735
Bel nu: 0320-7310-735

Acryl

Acryl is een term die verwijst naar een verfsoort die wordt gemaakt op basis van acrylhars. Acrylverf is een veelgebruikte verfsoort die wordt gekenmerkt door de snelle droogtijd en de wateroplosbaarheid. Hierdoor is het eenvoudig schoon te maken met water en is het minder schadelijk voor het milieu dan sommige andere verfsoorten.

Acrylverf is verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen, zoals mat, zijdeglans en hoogglans. Het kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals hout, metaal, beton en kunststof. Acrylverf heeft een goede hechting en biedt een goede dekking. Hierdoor is het geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, zoals muren, plafonds, meubels en accessoires.

Een groot voordeel van acrylverf is dat het snel droogt, waardoor het mogelijk is om meerdere lagen op één dag aan te brengen. Ook is het geurarm en niet ontvlambaar, waardoor het veiliger is in gebruik dan sommige andere verfsoorten. Daarnaast is acrylverf flexibel en kan het uitzetten en krimpen zonder te barsten of af te bladderen.

Het nadeel van acrylverf is dat het minder duurzaam is dan sommige andere verfsoorten, zoals alkydverf. Ook kan acrylverf minder goed tegen extreme weersomstandigheden, zoals vorst, en is het minder geschikt voor het schilderen van oppervlakken die blootstaan aan veel slijtage, zoals vloeren.

Wij zijn gewoon aan het werk tijdens de corona uitbraak, lees hier alles over in ons COVID-19 aanpak beleid.